Teoretyczna Analiza Promieniowego Wyciskania Powierzchni Wewnętrznej Wielowypustu - Le Quang Mihn; H. Petryk (Engineering Transactions, 1981)
Przy użyciu metody linii poślizgu przeprowadzono analizę zagadnienia promieniowego wyciskania powierzchni wewnętrznej wielowypustu. Podano siatki linii poślizgu i odpowiednie hodografy prędkości dla wstępnej i końcowej fazy procesu, wyznaczono rozkłady nacisków na powierzchni narzędzia.