Культурні ресурси як джерело унікальних конкурентних переваг регіону. - Н. Л. Кусик (Ринкова економіка: сучасна теорія і практика управління, 2015)
У статті розглянута проблема використання культури як ресурсу регіонального розвитку. Розглянуто пріоритетні напрямки регіональної культурної політики. Проаналізовано позитивні та негативні тенденції розвитку сфери культури в економіці на рівні України та в Одеській області. Виявлено можливості формування конкурентних переваг Одеської області з використанням унікальних регіональних культурних ресурсів.