ДЕЯКІ ОСОБЛИВОСТІ ЦИФРОВІЗАЦІЇ ОБЛІКУ В БЮДЖЕТНИХ УСТАНОВАХ - Анастасія Кашперська (Економіка та суспільство, 2025)
Стаття присвячена особливостям цифровізації обліку в бюджетних установах в сучасних умовах. Обгрунтовано важливість цифровізації облікових процесів бюджетних установ зважаючи на особливості обліку та підвищену увагу до публічності інформації щодо отримання та використання виділених головними розпорядниками бюджетних коштів. Визначено основні переваги цифровізації обліку в установах державного сектору. Здійснено порівняння основних вітчизняних програмний продуктів, які використовуються для цілей обліку в бюджетних установах, з характеристикою їх функціональних можливостей. Виділено основні переваги та недоліки вибору бухгалтерських програм бюджетними установами. Виділено основні завдання, вимоги розробки та параметри вибору програмного забезпечення для цілей обліку та контролю діяльності бюджетних установ.