Z dziejów opozycji politycznej w PRL w latach 1956-1980. Uwagi na marginesie monografii A. Friszke, Opozycja polityczna w PRL 1945-1980, Londyn 1994, ss. 608. - Stanisław Salmonowicz (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1995)
Z dziejów opozycji politycznej w PRL w latach 1956-1980 Uwagi na marginesie monografii Andrzeja Friszke, Opozycja polityczna w PRL 1945-1980, Londyn 1994, ss. 608.