İletişim Fakültesi’nde Okuyan Öğrencilerin Sosyal Medya Kullanım Alışkanlıkları: Gazi Üniversitesi Örneği - Towhidul Islam (Yeni Medya, 2018)
Çalışma kapsamında, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin sosyal medya araçlarını hangi amaçlarla kullandıkları, 4 senelik eğitimlerinin kullanım pratiklerine nasıl ve ne derece etki ettiği ile ilgili sorular sorularak, sosyalleşme tercih ve tutumlarında meydana gelen değişikliklerin belirlenmesi amaçlanmıştır. Keşfedici ve betimleyici bir çalışma olan bu araştırma Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde okuyan birinci ve dördüncü sınıf öğrencilerini kapsamaktadır. Çalışmada öncelikle literatür taraması yapılmış ve sosyal medya kullanımları ile ilgili görüşlerini ölçebilmek amacıyla 120 öğrenciye yüz yüze anket uygulanmıştır. Anket çalışmasından elde edilen veriler ışığında, öğrencilerin büyük çoğunluğunun medyayı daha bilinçli kullandıkları, sosyal medya uygulamalarını hem haber almak hem de eğlence amacıyla tercih ettikleri ve bu platformun gündelik hayattaki tutum ve davranışları üzerinde belirgin değişiklikler meydana getirdiği görülmüştür. Öğrenciler bunun yanı sıra sosyal medyayı siyasi ve ideolojik düşüncelerini belirtmek için de kullanmaktadırlar. Ayrıca çalışmada İnternet kullanım sıklığı ile sosyal ağ kullanımı arasında anlamlı bir ilişki olduğu ve gençlerin, sosyal medyayı geleneksel medyadan daha çok takip ettikleri ortaya konulmuştur.