تأثیر راهبرد های دانش محور شرکت ها بر ایجاد ارزش و پایداری - حسین امیدفر; قدرت الله برزگر (پژوهش‌های راهبردی بودجه و مالیه, 2020)
هدف تحقیق حاضر، بررسی تأثیر راهبردهای دانش‌محور بر ایجاد ارزش و پایداری با رویکرد مقایسهای صنایع سنتی و غیرسنتی است. تحقیقات گذشته نشان میدهد، امروزه منبع ارزش اقتصادی، تنها تولید محصولات برتر نیست، بلکه وجود سرمایه فکری متمایز است. سرمایه فکری را میتوان دانش، تجربه، فناوری سازمانی، روابط با مشتریان و مهارتهای حرفهای دانست که سبب ایجاد مزیت رقابتی شرکت در بازار سرمایه میشود و میتواند بر ارزش شرکت تأثیر بگذارد. در این مطالعه، داده‌های موردنیاز با استفاده از یک نمونه آماری شامل 78 شرکت از شرکتهای پذیرفته‌شده در بورس اوراق بهادار تهران در بازه زمانی 1391 تا 1395 گردآوری شد و برای تجزیه‌وتحلیل فرضیه‌های پژوهش از آزمون مقایسه میانگین دو جامعه و از مدل رگرسیون چندمتغیره با روش اثرات ثابت استفاده شده است. نتایج نشان میدهد بین ضریب ارزش‌افزوده سرمایه فکری در صنایع سنتی و غیرسنتی تفاوت معنی‌دار وجود دارد. همچنین نتایج نشان میدهد بین صنایع سنتی و صنایع غیرسنتی تفاوت معنی‌داری ازنظر راهبرد پایداری وجود دارد. دیگر نتابج فرضیه‌ها، نشان داد که تأثیر هریک از متغیرهای سرمایهگذاری در منابع انسانی، سود عملیاتی و بهرهوری نیروی کار، ازنظر کارایی ایجاد ارزش، بین صنایع سنتی و غیرسنتی تفاوت معنی‌داری وجود دارد.