ВИБІР МЕТОДУ ОПЕРАТИВНОГО ВТРУЧАННЯ У ХВОРИХ З ДЕФЕКТАМИ ПОКРИВНИХ ТКАНИН ТУЛУБА ТА КІНЦІВОК ПІСЛЯ ТРАВМИ - О. V. Ponomarenko (Клінічна хірургія, 2017)
Проаналізовані результати лікування 242 хворих з дефектами покривних тканин (ДПТ) тулуба і кінцівок, що виникли внаслідок механічного пошкодження, за період 2008 – 2016 рр. Виконані 697 оперативнихвтручань, з них 492 (70,6%) - з відновлення пошкоджених тканин. Вибір методу коригувального втручання й закриття ДПТ залежав від розмірів, глибини рани, особливостей гемодинаміки ділянки пошкодження.