ПІДВИЩЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНОЇ СТІЙКОСТІ ПРОМИСЛОВОГО ПІДПРИЄМСТВА НА ОСНОВІ СИСТЕМНОГО АНАЛІЗУ ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ - О. І. Зеркіна (Ринкова економіка: сучасна теорія і практика управління, 2020)
У роботі запропоновано систему показників для визначення організаційно-економічної стійкості промислового підприємства, яка складається з трьох груп: технічного забезпечення, організації виробництва і технологічного забезпечення. На основі аналізу зовнішнього і внутрішнього середовища підприємства, узагальнюючи досвід попередніх багаторічних досліджень, пропонується система основних показників факторів прямого впливу на промислове підприємство. Визначено фактори прямого і непрямого впливу. Зроблено наголос на відображенні тенденцій їх змін і урахуванні під час прийняття рішень стратегічного характеру.