Аналіз побудови засобів вимірювання медичного призначення - Науменко А.М.; Головняк Д.В.; Спанчак Н.В. (Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил, 2019)
Предметом вивчення в статті є аналіз побудови засобів вимірювання медичного призначення. Метою статті аналіз побудови засобів вимірювання медичного призначення, що застосовуються в медичних закла-дах України. Задача, що вирішується – обґрунтування доцільного використання медичних засобів прогнозу-вання та виявлення різноманітних хвороб та захворювань, лікування поранених, що мають перспективні на-прямки розвитку медичного обладнання лікарень та шпиталів. В статті розглядається: аналіз медичної тех-ніки, повірка електрокардіографів та електроенцефалографів, повірка електростимуляторів та низькочас-тотних електротерапевтичних апаратів, аналіз повірки реографів силами обслуги. Висновки: визначено, що при експлуатації медичних приладів важливу роль відіграють методи та засоби їх діагностування та кон-тролю. Від належної роботи цих приладів залежить життя людини, були розглянуті питання, що стосу-ються принципів побудови медичних приладів, їх застосування при їх повірці обслугою виїзної метрологічної групи, зважаючи на умови проведення повірку бажано проводити за скороченою методикою з урахуванням запропонованих рекомендацій.