Формування й динаміка танцювальних шоу-програм у Європі - O. V. Yakobchuk (Культура України, 2018)
Систематизовано й узагальнено відомості про окремі аспекти формування й динаміки танцювальних шоу-програм у Європі. Танцювальні шоу-програми — одна із найзапитуваніших серед глядачів і найпопулярніших форма масового мистецтва в Європі, саме тому наукова новизна праці полягає в розширенні уявлень про формування та сучасний стан танцювальних шоу-програм в окремих країнах Європи. Проаналізовано культурну проблематику розвитку європейських танцювальних шоу, що є відносно новим дослідницьким напрямом вітчизняної мистецтвознавчої науки. Охарактеризовано відомі європейські танцювальні шоу та з’ясовано, що інтенсивний розвиток танцювальних шоу-програм у країнах Європи впродовж останнього періоду став закономірним результатом стрімкої комерціалізації мистецтва, особливо його форм, зорієнтованих на масову аудиторію.