45. obljetnica rada Društva knjižničara Slavonije, Baranje i Srijema - Marija Čačić (Vjesnik Bibliotekara Hrvatske, 2021)
Cilj. Cilj je rada prikazati osnivanje i razvoj Društva knjižničara Slavonije, Baranje i Srijema tijekom 45 godina, ponajviše u kontekstu razvoja hrvatskoga knjižničarstva   i knjižničarskih društava te njegov doprinos knjižničarskoj struci i zajednici kako na regionalnoj tako i na nacionalnoj, ali i međunarodnoj razini.