ВПЛИВ МІЖНАРОДНИХ СТАНДАРТІВ ГЕНДЕРНОЇ РІВНОСТІ У ТРУДОВИХ ПРАВОВІДНОСИНАХ НА ВІТЧИЗНЯНЕ ТРУДОВЕ ПРАВО - I.V. Shulzhenko (Економіка та право, 2024)
Стаття присвячена комплексному дослідженню і науковому аналізу впливу міжнародних стандартів гендерної рівності у трудових правовідносинах на вітчизняне трудове право як засобу прискорення євроінтеграції України. На підставі аналізу нормативних актів Організації Об’єднаних Націй, Міжнародної Організації Праці, Європейського Союзу досягнуто висновку, що міжнародні стандарти забез печення гендерної рівності у трудових правовідносинах впливають на трудове право нашої держави шляхом ратифікації Верховною Радою України відповідних конвенцій міжнародних і регіональних організацій. Таким чином, вітчизняне законодавство в галузі забезпечення гендерної рівності у трудових правовідносинах прагне бути аналогом міжнародного трудового права, а враховуючи політику України, спрямовану на євроінтеграцію, і аналогом законодавства Європейського союзу.