Методичний підхід до визначення перешкодозахищеності радіолокаційних станцій виявлення і наведення - А. М. Пєчкін; Д. А. Гриб; В. О. Тютюнник; І. В. Гурєєв (Системи озброєння і військова техніка, 2022)
Розглянуті питання планування експериментальних перевірок перешкодозахищеності приймальних каналів станції виявлення і наведення, розглянуті деякі аспекти впливу на дальність їх виявлення, шляхом постановки радіоперешкод по основному і фоновим пелюсткам діаграми спрямованості антени. Запропоновано математичну модель і науково-методичний підхід до проведення практичних експериментів перевірки перешкодозахищеності приймальних каналів станції виявлення і наведення. Приведений приклад організаційної структури для проведення експериментальних перевірок.