Сучасні підходи до розуміння ad-аргументів та критерії їх прийнятності - Nadiia Savchenko (Cхід, 2016)
У статті розглядається поняття "апелюючий аргумент" (ad-аргумент) з точки зору сучасних підходів (прагмадіалектика, неформальна логіка, формальна діалектика) в теорії аргументації. Переглядаються підстави, на основі яких довгий час такі аргументи визнавалися помилкою в аргументації. Неформальний характер таких аргументів є основним підґрунтям для розуміння їх як софістичного способу аргументації. Крім того, встановлюється, що критика таких аргументів можлива не лише за формою, а й за змістом. Визначається, що прийнятність ad-аргументів можлива при встановленні зв'язку між тезою діалогу і предметною цариною, що залучається такими аргументами і зазвичай не стосується предметної області самого діалогу. Пропонується метод критичних питань та метод універсалізації аd-аргументів, як способів перевірки їх релевантності.