Прекаріат як аномійний клас - G. V. Afenchenko; S. V. Lubenets (Вісник Харківської державної академії культури, 2015)
Наведено огляд публікацій, у яких досліджуються кризові явища серед найманих працівників. Уточнено поняття «прекаріату» як економічно активного населення, яке намагається обстояти своє право на працю і реалізувати гідні трудові відносини. Проаналізовано прекаріат як соціальну групу, що діє в умовах аномії відповідно до класифікації способів поведінки, запропонованих р. Мертоном. Обґрунтовано застосування поняття «прекаріат» як соціальної групи, яка перебуває в стані аномії. Запропоновано напрями досліджень щодо подолання негативних тенденцій прекаріатизації сучасного суспільства.