A tettes-áldozat mediáció implementálása a magyar büntetés-végrehajtás rendszerében - Viktor Németh (Belügyi Szemle, 2025)
Cél: A kutatás a helyreállító igazságszolgáltatás tettes-áldozat mediációs eljárásnak bevezethetőségét vizsgálta a magyar büntetés-végrehajtási rendszerben. A vizsgálat kiterjedt az eljárást lefolytató személyi állomány elméleti és gyakorlati felkészültségére, valamint a rendszerszintű szervezési és megvalósíthatósági feltételekre, továbbá a rendszerben kiváltott hatások elemzésére és értékelésére.