ЛОКАЛІЗАЦІЯ ДОДАТКІВ ЯК ОДИН ІЗ НАПРЯМІВ ДИВЕРСИФІКАЦІЇ БІЗНЕСУ - Я. О. Колешня; А. Ю. Холодкова (Ekonomìčnij Vìsnik Nacìonalʹnogo Tehnìčnogo Unìversitetu Ukraïni "Kiïvsʹkij Polìtehnìčnij Institut", 2022)
Метою статті є аналіз трактування поняття «локалізації» та його актуальності як способу диверсифікації онлайн-бізнесу для забезпечення стабільності роботи підприємства, для виходу на нові ринки та як способу адаптації до нових комплексних обставин в часи невизначеності. Встановлено, що деколи “локалізацію” розглядають виключно як процес лінгвістичний та фокусують увагу виключно на перекладацькому аспекті, проте суть цього терміну дещо ширша і охоплює перш за все аналіз ринку, на якому вже представлений продукт та цільових ринків, де бізнес прагне бути представленим, діагностика потреб, звичок та культурних потреб клієнтів, адаптування можливостей платформ у відповідності до замовлення користувачів і лише як наслідок, можливий переклад деяких засобів або створення нових інтерфейсів іноземними мовами, якщо на це створено попит. Розглянуто приклади вдалого іноземного досвіду впровадження локалізаційних стратегій в ІТ компаніях, які призвели до пожвавлення прибутку, збільшенню конверсії користувачів та позитивним маркетинговим зрушенням.