ЗАКОНИ ТА ПРИНЦИПИ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО ТЕМАТИЧНОГО КАРТОГРАФУВАННЯ НА ПРИКЛАДІ ПРОЕКТУВАННЯ ЛОГІСТИЧНИХ КАРТ - Наталія Гаман (Časopis Socìalʹno-Ekonomìčnoï Geografìï. Часопис соціально-економічної географії, 2014)
У статті доведена важлива роль розвитку логістичних процесів в Україні та їх інтеграції з європейським простором. Описана роль картографічного забезпечення в процесі логістичного управління перевезень. Досліджена проблема розробки унікальної логістичної карти для території України. Подані різні підходи до класифікації соціально-економічних тематичних карт та визначене місце логістичних карт у даних класифікаціях. Висвітлені принципи створення тематичних карт спеціального призначення. Описана методика розробки карти. Доведена необхідність та важливість розробки спеціалізованих логістичних карт. Надане їх базове наповнення для різних видів вантажних перевезень.