Крос-культурне дослідження вживання обсценної лексики у молодіжному середовищі - Наталія Тавровецька; Віталія Шебанова (Психолінгвістика, 2020)
Мета дослідження – визначити психологічні особливості вживання обсценної лексики молоддю різних країн з відмінними культурними та мовними традиціями. В контексті соціально-психологічного підходу вживання нецензурної лайки є індикатором напруження у суспільстві та індивідуально-особистісних криз.