РЕГІОНАЛЬНА ТА СВІТОВА ГЛОБАЛІЗАЦІЯ БІЗНЕСУ: ЦИФРОВИЙ ПІДХІД - М. В. Матвієнко; Л. М. Белаковський; Д. С. Шапошніков; Д. А. Велюнський (Ekonomìčnij Vìsnik Nacìonalʹnogo Tehnìčnogo Unìversitetu Ukraïni "Kiïvsʹkij Polìtehnìčnij Institut", 2024)
Стаття присвячена розгляду мотивів, причин, поштовхів до регіональної економічної інтеграції бізнесу, визначенню ролі цифровізації у цих процесах, визначенню впливу динаміки діджиталізації на регіональну та світову глобалізацію бізнесу. В статті розглядаються основні причини, фактори та напрямки регіональної інтеграції бізнесу, шляхи усунення протиріч політичного та економічного характеру. Оцінюючи роль впливу цих факторів у світовій торгівлі, в статті розглядаються основні регіони, де інтеграція зросла на комерційному та політичному підґрунті, а також на основі розвитку діджитал-економіки. У статті розглянуто потенціал розвитку преференційних торгових угод через використання новітнього регіоналізму. Розглянуто процес впровадження цієї концепції в міжнародний бізнес. Також проводиться аналіз впливу зростання цифрової економіки на розвиток та вдосконалення системи міжнародного бізнесу. Також визначені основні виклики, які постають перед бізнесом через зростання міжнародної економіки інформації та біг-дата.