Lista Pomników Historii w ocenie studentów uczelni ekonomicznej - Andrzej Laskowski (Ochrona Dziedzictwa Kulturowego, 2019)
Artykuł przedstawia rezultaty zadania powierzonego studentom kierunku Towaroznawstwo na Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie wiosną 2018 roku w ramach przedmiotu Ochrona dóbr kultury z aspektami celnymi. Na liście PH znajdowało się wówczas 91 miejsc i obiektów, a zadaniem studentów było krytyczne odniesienie się do zawartości listy poprzez wskazanie miejsc i obiektów, których obecność na liście budzi ich zdziwienie lub sprzeciw oraz zaproponowanie takich, które w ich ocenie powinny się na niej znaleźć, a jednak ich nie ma.