Модель учителя-філолога в умовах сучасного освітнього простору: фасилітативний спосіб співпраці - Світлана Пірошенко (Педагогічний дискурс, 2012)
У статті розглядається багатопланова та багатоелементна модель учителя-філолога, яка охоплює комплекс теоретичних, практичних і творчих компетентностей. Наголошується увага на діалогічній цілісності та фасилітативному способі співпраці суб’єкт-суб’єктної взаємодії під час навчального процесу, в особистісно зорієнтованому соціумі та певній культурі.