НАПРЯМИ ЗМІНИ КОНКУРЕНТНИХ ВІДНОСИН У НАЦІОНАЛЬНІЙ ЕКОНОМІЦІ ПІСЛЯ ВСТУПУ УКРАЇНИ В ВТО - Миколай Миколайович Меркулов; Л. М. Сорока (Ринкова економіка: сучасна теорія і практика управління, 2017)
Проаналізовано фактори непідготовленості вступу України у ВТО і вигоди функціонування українських підприємств у конкурентній економіці, найбільш поширені форми недобросовісної конкуренції у сучасних умовах. Обґрунтовано пропозиції удосконалення вітчизняного конкурентного права і антімонопольного законодавства, механізм протидії як монополістичним діям окремих господарюючих суб'єктів, так і узгоджених дій учасників ринку між собою та угоди з органами влади та управління, які спрямовані на неприпустимість та обмеження конкуренції на ринку.