Publij Ovidij Nazon: Metamorfoze 10–12 - Joža Lovrenčič (Keria: Studia Latina et Graeca, 2018)
Skozi neznanski se eter v žafranastem plašču odpravil potlej Himén je; urezal je pot v deželo Kikoncev, kamor ga Orfejev glas zaman je vabil in klical.