КОРОЗІЙНА СТІЙКІСТЬ ГАЛЬВАНІЧНИХ НІКЕЛЕВИХ ОСАДІВ Й ЕЛЕКТРОХІМІЧНА АКТИВНІСТЬ ПРОДУКТІВ ЇХ КОРОЗІЇ - Дмитро Ущаповський; Ольга Лінючева; Георгій Васильєв; Олександр Лінючев; Андрій Кушмирук; Раїса Редько; Гліб Підвашецький; Тарас Куроченко (KPI Science News, 2023)
Проблематика.Блискучі гальванічні нікелеві покриття з підвищеним умістом сульфуру є менш корозійностійкими, ніж матові. Особливо сильного корозійного руйнування блискучі нікелеві покриття зазнають в умовах, що імітують вологий тропічний клімат і характеризуються наявністю випарів оцтової кислоти.