Оцінка фактичних зон реестрації параметрів ядерного вибуху при створенні системи моніторингу надзвичайних ситуацій воєнного характеру - Чернявский И.Ю. (Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил, 2019)
У роботі досліджується методологічний апарат визначення фактичних зон реєстрації світлового та гамма-нейтронного випромінювання проникаючої радіації ядерного вибуху. На основі військового досвіду застосування оптичних станцій засічки, аналізується вплив метрологічних умов на визначення фактичних зон реєстрації світлового випромінювання. На основі врахування порогу чутливості вимірювального каналу і порога радіаційної стійкості елементної бази реєстраторів проведена оцінка максимального і мінімального радіуса реєстрації параметрів по миттєвому гамма-нейтронному випромінюванню проникаючої радіації.