ПРАВОВІ ПІДСТАВИ І ПЕРСПЕКТИВИ ІНКЛЮЗИВНОГО ДІЛОВОГО ПАРТНЕРСТВА ДЛЯ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО ВІДНОВЛЕННЯ ТА СТАЛОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ - А.Є. САНЧЕНКО (Економіка та право, 2024)
У статті висвітлено результати першопочаткового дослідження міжнародних і вітчизняних правових основ для введення в Україні «інклюзивного ділового партнерства» як нової організаційно-правової форми системної взаємодії суб’єктів господарювання та інститутів громадянського суспільства у процесі спільного ведення господарської діяльності за сприяння органів влади. Наведено приклади застосування «інклюзивного ділового партнерства» в країнах світу, що розвиваються. Аргументовано актуальність і соціально-економічна доцільність «інклюзивного ділового партнерства», що обумовлені глобальними Цілями сталого розвитку. Обґрунтовано наявність основних стратегічно-правових і соціально-економічних підстав для вивчення досвіду, унормування та впровадження «інклюзивного ділового партнерства» в Україні під час повоєнного відновлення, що відбуватиметься у контексті інтеграції України до Європейського Союзу. Окреслено перспективи подальших наукових розвідок у розвиток представлених результатів.