Yeni Medya: Geleceğin Gazeteciliği - Hasan Yurdakul (Yeni Medya, 2020)
İnsanlık tarihinin dönemlere ayrılmasının en önemli sebepleri arasında hiç kuşkusuz teknolojik gelişmeler ayrı bir öneme sahiptir. Her teknolojik gelişmeler beraberinde bir kültürü doğurmuştur. Sözlü, yazılı ve tipografik kültürlerin doğuşu insanlığın iletişimsel dönüşümü ve gelişimini de gösterir niteliktedir. Bugün içinde yaşadığımız ve deneyimlediğimiz yüzyıl, hem toplumsal değişimlerin, hem de iletişim araç ve gereçlerin değişimlerinin çok hızlı olduğu bir çağ; yani dijital çağ olarak ifade edilmektedir. Teknik açıdan değişen dünya, iletişim araçlarının, bu araçların sunduğu enformasyonun ve toplumsal mekanizmaların yeniden tanımlanmasını gerekli kılmış ve yeni bir kavramın ortaya çıkmasını doğurmuştur.