Stanisław Russocki - badacz dziejów ustroju i prawa. W 45-łecie pracy naukowej, 1999 - Henryk Olszewski (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2025)
Recenzja: Stanisław Russocki - badacz dziejów ustroju i prawa. W 45-lecie pracy naukowej. Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego. Biblioteka Studia Iuridica 2, Warszawa 1999