Audiovizualna građa u narodnim knjižnicama: izgradnja i razvoj glazbenih i audiovizualnih odjela i zbirki u Knjižnicama grada Zagreba - Andrea Šušnjar; Sanja Vukasović-Rogač (Vjesnik Bibliotekara Hrvatske, 2021)
Cilj/svrha. Tijekom dugogodišnje prakse u radu glazbenih i audiovizualnih odjela i zbirki u mreži Knjižnica grada Zagreba (KGZ) nastale su brojne specifične aktivnosti i usluge koje one pružaju svojim korisnicima. Cilj ovoga rada je utvrditi i prikazati temelje izgradnje i razvoja tih odjela i zbirki (opće odredbe, organizaciju, kriterije i smjernice za nabavu) koji su rezultirali njihovim uspješnim djelovanjem unutar knjižnice, ali i uspješnom koordinacijom takvih odjela u mreži knjižnica.