МЕТОДОЛОГІЧНІ ПІДХОДИ ДО ВИЗНАЧЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ ПРАВА НЕПЛАТОСПРОМОЖНОСТІРозділ «Право»Seсtion LawТЕОРІЯ І ІСТОРІЯ ГОСПОДАРСЬКОГО ПРАВА ТА ПРОЦЕСУTHEORY AND HISTORY OF ECONOMIC LAW AND PROCESS - О.О. ГАВРИЛЮК; В.А УСТИМЕНКО; В.А ФІЛАТОВ; І.М. ПАРАСІЙ-ВЕРГУНЕНКО; В.М. МАХІНЧУК (Економіка та право, 2024)
У статті розглядаються міждисциплінарні підходи оцінки ефективності права неплатоспроможності в Україні. У дослідженні запропоновано сім показників визначення економічної ефективності права неплатоспроможності України: 1) коефіцієнт повернення коштів; 2) час розгляду справ; 3) індекс відновлення платоспроможності; 4) індекс динаміки кількості справ про банкрутство (неплатоспроможність); 5) індекс бізнес-клімату; 6) індекс політики неплатоспроможності щодо мікро-, малих та середніх підприємст (ММСП); 7) індекс передбачуваності правозастосування. Запропонований методологічний підхід надає можливість оцінити ефективність формування і реалізації державної політики з питань банкрутства.