Структура внутрішніх потоків в’язкої рідини у резервуарах з демпфуючими перегородками - Василь Анатолійович Ковальов; Вей Ченьюй (Mechanics and Advanced Technologies, 2022)
Сучасні рухомі об’єкти, що містять великі об’єми рідини потребують забезпечення стійкості на траєкторії руху, надійності керування при маневрах, а також можливості прогнозування та запобігання екстремальним умовам руху. У поданій статті наводяться оглядові матеріали, присвячені результатам дослідження інерційних течій в’язкої нестисливої рідини у резервуарах з внутрішніми демпфуючими перегородками. З метою силового впливу на резонансні збудження з боку рідини та компенсації нестійкостей рухомих об’єктів проводиться аналіз та проектування раціональних конструкцій засобів впливу на течії.