Trgovačko-obrtnička komora u Rijeci 1924.-1945. - Zadarka Greblo (Vjesnik Istarskog Arhiva, 1998)
Autorica daje kratak povijesni prikaz gospodarskih prilika u Rijeci nakon osnutka Kvarnerske pokrajine 1924. godine. lste godine osniva se u Rijeci nova Trgovačko-obrtnička komora za područje Rijeke i Kvarnerske pokrajine (Camera di Commercio e Industria della Provincia del Carnaro - Fiume) kao javna, savjetodavna ustanova državne i lokalne administracije koja zastupa interese trgovine i industrije na svom području. Godine 1926. ova ustanova mijenja naziv u Pokrajinsko gospodarsko vijeće, jer sada zastupa interese cjelokupnog gospodarstva na istom području. Jačanje fašističkog korporativnog sustava odražava se i u toj ustanovi stvaranjem Pokrajinskog vijeća korporativnog gospodarstva 1931. godine i Pokrajinskog vijeća korporacija 1937. godine. Nakon 1945. godine ova je ustanova ukinuta. Na kraju autorica daje kratko izvješće o sudbini arhivskog gradiva ovih ustanova.