СУСПІЛЬНО-ГЕОГРАФІЧНІ АТРИБУТИ РЕЛЯЦІЙНИХ БАЗ ДАНИХ ГЕОІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМ - Наталія Сергєєва (Časopis Socìalʹno-Ekonomìčnoï Geografìï. Часопис соціально-економічної географії, 2015)
Розглянуто типи шкал вимірювання даних та типи даних, які використовуються для запису атрибутів реляційних баз даних геоінформаційних систем (ГІС). Складено таблицю відповідності між шкалами вимірювання та типами атрибутів у реляційних таблицях баз даних ГІС. Розглянуто застосування цих поєднань для запису суспільно-географічних атрибутів на основі суспільно-географічних карт ГІС-версії Національного атласу України. Проаналізовано, які види поєднань найчастіше використовуються для запису суспільно-географічних атрибутів.