Uloga normativne baze predmetnih odrednica u kontroli i razmjeni podataka u bibliografskom okruženju - Suzana Dimovski; Katarina Tuškan (Vjesnik Bibliotekara Hrvatske, 2018)
Cilj. U radu se raspravlja o važnosti normativne baze predmetnih odrednica u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu kao jedinstvene baze koja putem standardiziranih zapisa omogućava jednoznačnu primjenu u bibliografskim zapisima. Sustavnim praćenjem razvoja formata MARC 21, inkorporiranje novih identifikatora zapisa u sustav Aleph doprinosi osuvremenjivanju normativnih zapisa, kvalitetnijoj bibliografskoj kontroli i razmjeni podataka u knjižničnom okruženju.