ПРОСТОРОВО-ЧАСОВІ ОСОБЛИВОСТІ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИРОБНИЦТВА ПРОДУКЦІЇ РОСЛИННИЦТВА У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ - Наталія Добровольська (Časopis Socìalʹno-Ekonomìčnoï Geografìï. Часопис соціально-економічної географії, 2016)
Стаття присвячена аналізу ефективності виробництва продукції рослинництва у сільськогосподарських підприємствах Харківської області. Обґрунтовано, що рослинництво є однією з найбільш стабільних та прибуткових галузей економіки України. Приділено увагу важливості визначення показників рентабельності та реалізації продукції рослинництва на регіональному рівні для визначення перспектив подальшого розвитку сільського господарства. Проаналізовано динаміку середніх цін реалізації та індексів реалізації основних сільськогосподарських культур, а також визначені у просторовому аспекті райони-лідери та райони-аутсайдери Харківської області за рівнем рентабельності та реалізації олійних, зернових і зернобобових культур та цукрових буряків.