Результати експериментального впровадження системи критеріально-орієнтованого оцінювання професійно орієнтованої лінгвістичної компетентності майбутніх медиків - Valentyna Kushnir (Педагогічний дискурс, 2015)
У статті автором здійснено аналіз результатів формувального експерименту щодо впровадження в освітній процес системи критеріально-орієнтованого оцінювання професійно орієнтованої лінгвістичної компетентності майбутніх медиків. Визначено сутність професійно орієнтованої лінгвістичної компетентності майбутніх медиків. Охарактеризовано складові компоненти та показники досліджуваного явища. Представлені та описані педагогічні умови формування професійно орієнтованої лінгвістичної компетентності майбутніх медиків. Розкритий зміст системи критеріально-орієнтованого оцінювання досліджуваного феномена. Обгрунтовані результати апробації системи критеріально-орієнтованого оцінювання професійно орієнтованої лінгвістичної компетентності майбутніх медиків, які показали значні позитивні статистично значущі відмінності між двома зрізами експерименту. Зазначено, що високий рівень сформованості професійно орієнтованої лінгвістичної компетентності майбутніх медиків зріс на третину від загальної кількості досліджуваних. Це свідчить про ефективність системи критеріально-орієнтованого оцінювання професійно орієнтованої лінгвістичної компетентності майбутніх медиків. Охарактеризоване дослідження розширює наукові знання з проблем дослідження та формування професійно орієнтованої лінгвістичної компетентності майбутніх медиків.