Джерела стійкості до насіннєвого довгоносика (Bruchus ssp.) колекційних зразків кормових бобів (Vicia faba L.) - Михайло ГАЛАН; Юлія ЛІСОВА; Руслана ГУК (Передгірне та гірське землеробство і тваринництво, 2023)
Насіннєві довгоносики (Bruchus spp.) є основними шкідниками бобів, спричиняючи втрати врожаю та погіршуючи товарний вигляд. У кормових бобів (Vicia faba L.) досі не виявлено повністю стійких зразків. Таким чином, скринінг колекцій зародкової плазми з генетичним різноманіттям необхідний для успішного виявлення джерел резистентності. У цій роботі ми провели скринінг колекції зародкової плазми кормових бобів з метою виявлення джерел стійкості до насіннєвих довгоносиків.