Інтеграція як одна з основних тенденцій розвитку української культури: через історію до сучасності - O. V. Berezinska (Культура України, 2017)
Розглянуто відмінності просторових уявлень різних часів і культур, яким чином вони взаємодіють і віднайдено найефективніший спосіб подібного взаємопроникнення. Дослідження побудоване на основі теми вираження простору в культурі, його інтеграції. Наведено огляд публікацій, у яких досліджується вивчення перспективних шляхів інтеграції у світовий культурний простір. З’ясовано, що забезпечення вільної взаємодії культур є одним із пріоритетів, згідно з яким держава успішно реалізує спільні із зарубіжними партнерами культурні програми.