Дидактичні засади конструювання курсів за вибором інформатичного спрямування для профільного навчання - Yurii Doroshenko; Volodymyr Ocheretnyi (Педагогічний дискурс, 2016)
У цій публікації презентуються і теоретично обґрунтовуються дидактичні засади конструювання курсів за вибором інформатичного спрямування для профільного навчання у старшій школі. До останніх віднесено чинну парадигму освіти, прийняту модель навчання, педагогічні підходи, дидактичні принципи, фактори та критерії, а також функціональне призначення певного курсу за вибором, що проявляється у меті (цілях) його вивчення.