Розробка рекомендацій командиру підрозділу ППО з підвищення оперативності розрахунку вогневих можливостей підрозділу в умовах оборонного бою - О.В. Лезік; Г.А. Левагін; А.Ф. Волков; М.В. Мужук; В.Ю. Лукашов; М.В. Шевченко (Системи озброєння і військова техніка, 2021)
В роботі проводиться стислий аналіз можливого масштабу та характеру дій засобів повітряного нападу противника по підрозділах та об’єктах загальновійськового підрозділу, розглядається характеристика  загальновійськового підрозділу, як об’єкту протиповітряної оборони з метою його якісного прикриття при повній реалізації  бойових можливостей підрозділу ППО, який прикриває цей загальновійськовий підрозділ, розглядаються шляхи підвищення оперативності розрахунку вогневих підрозділів ППО. Для цього вибирається показник розрахунку вогневих можливостей зенітного підрозділу, після чого  є можливість проведення розрахунку цих можливостей. Отже, виникає питання в удосконаленні методичної бази досліджень і оцінювання бойових можливостей підрозділу ППО тактичної ланки. Практичне значення отриманих результатів полягає у реалізації пропозицій щодо бойового застосування підрозділу ППО в ході виконання завдань підрозділами ППО Сухопутних військ в районі проведення ООС.