Структурний аналіз сформованості професійно-практичної підготовки майбутніх перекладачів в інформаційно-компʼютерному середовищі - Yevhen Dolynskyi (Педагогічний дискурс, 2015)
У статті розглядаються наукові праці, щодо визначення компонентного складу, а сам: компонентів, критеріїв, показників і рівнів володіння компʼютерними знаннями, що потрібні для професійно-практичної підготовки майбутніх перекладачів в інформаційно-компʼютерному середовищі університету. З метою розширення первинної бази дослідження в процесі визначення компонентів професійно-практичної підготовки майбутніх перекладачів в інформаційно-компʼютерному середовищі нами було розглянуто та проаналізовано наукові праці вітчизняних і зарубіжних вчених з питань інформаційного забезпечення підготовки майбутніх спеціалістів, тобто роботи, що стосуються інформативної та інформатичної складових професійних навиків майбутніх перекладачів. Дослідивши сутність інформатичної підготовки, використання інформаційно-комп’ютерних технологій у професійній підготовці, визначено компоненти, тобто складові елементи, які дозволяють більш чітко зʼясувати специфіку її прояву у майбутніх.