Бактеріальні препарати в технології вирощування насіння пшениці озимої в Західному Лісостепу України - О. П. ВОЛОЩУК; І. С. ВОЛОЩУК; В. В. ГЛИВА; Г. С. ГЕРЕШКО; М. С. ЗАПІСОЦЬКА (Передгірне та гірське землеробство і тваринництво, 2020)
Впровадження в галузь насінництва інноваційних досягнень науки залежить від раціонального теоретично-наукового обґрунтування окремих його ланок. Вони забезпечать обсяги виробництва високоякісного добазового насіння для насінницьких господарств регіону та сприятимуть розширенню площ посівів високих генерацій. Скорочення витрат на вирощування насіння за рахунок ресурсоощадних технологій дасть можливість здешевити вартість виробленого насіння й підвищити його конкурентоспроможність. Особливо гострою є проблема високоякісного насіннєвого матеріалу в Західному Лісостепу, який охоплює ряд підзон (лісостепову, поліську, передгірську і гірську) із різними ґрунтовими відмінами, що характеризуються низькою природною родючістю, підвищеною кислотністю, промивним режимом і великою кількістю опадів у період формування – збирання зерна.