Наукова та бібліотечна класифікація: дві гілки одного розвитку - B. Lorenz (Вісник Харківської державної академії культури, 2017)
Висвітлюються особливості підходів щодо класифікації в науці та бібліотеках протягом їх розвитку. Перша гілка пов’язана із розвитком науки. Друга — із застосуванням певних класифікацій у монастирських, приватних бібліотеках Середньовіччя та бібліотеках у період пізнього Середньовіччя й на початку Нового часу та специфічним розвитком систематичної каталогізації протягом XVIII — XX ст. і в сучасний період. Визначено п’ять базових засад фундаментальних змін наукової і бібліотечної класифікацій.