Local partnerships in the social security system of the region - Łoś-Tomiak Anna (Management, 2014)
W artykule dokonano interpretacji stanu bezpieczeństwa społecznego przez pryzmat lokalnego partnerstwa międzysektorowego. Określone zostały podstawy współpracy podejmowanej przez organizacje pozarządowe i samorząd terytorialny, ze wskazaniem na współpracę fi nansową. Analizy dokonano na przykładzie współdziałania miasta Zielonej Góry i sektora pozarządowego, w latach 2009-2013