Динаміка поселенської та соціально-професійної структури України: взаємодія національно-громадянського й етнічного - Анастасія Дегтеренко (Політичні дослідження, 2022)
Російське вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року стало фактично загрозою існуванню Української держави та життєдіяльності всього демократичного світу, а також мало вплив на поселенську та соціально-професійну структуру всього українського суспільства. Війна призвела до міграції населення України, яка відбувається на тлі знищених виробництв України та виснажених людських ресурсів.