Підвищення довговічності циліндричних деталей колісних візків залізничних вагонів - Іван Афтаназів; Лілія Шевчук; Орися Строган; Леся Струтинська; І. Строган (Mechanics and Advanced Technologies, 2021)
Надано опис нової конструкції вібраційної машини для зміцнення поверхневим пластичним деформуванням циліндричних довгомірних деталей, зокрема стабілізаторів колісних візків залізничних вагонів. Окреслено основні конструктивні та технологічні параметри процесу вібраційно – відцентрового зміцнення цих деталей. На циліндричних зразках із сталі 45 експериментально досліджено вплив технологічних параметрів даного зміцнювального процесу на такий основний показник зміцнювальної обробки як глибина зміцнення. Наведено математичні залежності для вибору оптимальних значень конструктивних та технологічних параметрів даної зміцнювальної обробки.