Конструкція штовхаючого механізму стрибучого робота - Roman Zinko; Mykhaylo Lobur; Andriy Zdobytskyi; Tetyana Stefanovych (Mechanics and Advanced Technologies, 2024)
В територіях, небезпечних для людини її заміною є застосування стрибаючих роботів. Вони мають підвищену прохідність при русі по нерівній або пересіченій місцевості, що істотно розширює можливості застосування мобільних пристроїв для нагляду за певною територією, моніторингу довкілля після землетрусів і в інших надзвичайних ситуаціях, коли переміщення роботів можливе лише з використанням стрибків.