ПРАВОВІ АСПЕКТИ ВИКОРИСТАННЯ ПОДАТКОВОЇ НАКЛАДНОЇ ДЛЯ ПІДТВЕРДЖЕННЯ ФАКТУ ПОСТАЧАННЯ ТОВАРУ - О.Р. ЗЕЛЬДІНА; В.В. ГРИШКО (Економіка та право, 2024)
Проаналізовано законодавство України, що регулює порядок здійснення бухгалтерського та податкового обліку, судову практику щодо взаємодії облікових і податкових документів. Зазначено, що зареєстровані податкові накладні разом з іншими доказами, які підтверджують реальний рух товару, можуть підтверджувати факт постачання товару за договором, проте це чітко не передбачено чинним законодавством України й потребує сукупного аналізу різних норм права та судової практики. Запропоновано у Податковому кодексі України визначити, що наявність зареєстрованих податкових накладних разом із іншими доказами, що підтверджують реальний рух товару, є підставою для підтвердження факту постачання товару у випадку спірної ситуації.