Вибір показників ефективності застосування авіаційного угруповання, чутливих до змін його організаційної структури - Малюга В.Г.; Крижанівський І.М. (Системи озброєння і військова техніка, 2019)
У статті розглянуті поняття ефективності одного бойового вильоту та ефективності бойових ви-льотів авіаційного угруповання. Доведено, що ефективність бойових дій авіаційного угруповання є однією з характеристик їх бойової могутності. Визначені основні фактори, що впливають на стан бойової могут-ності та на ефективність застосування авіаційного угруповання. Сформульовані заходи підвищення ефек-тивності застосування авіаційного угруповання. Обрані показники ефективності чутливі до змін організа-ційної структури органів управління, основних та допоміжних структурних елементів авіаційного угрупо-вання.